Mark is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam als schilder en graficus. Hij werkt in verschillende series zowel ruimtelijk als abstract die te zien zijn in de aparte submenu's. Er zijn verrassende verbanden te zien in de verschillende thema's en vormgeving, al lijkt dat soms in eerste instantie niet zo duidelijk. Thema's die al lang en vaak terug komen zijn bomen, landschappen, zee, torens, ladders, abstracte ritmes, patronen en vrije kalligrafische tekens. Hij is geboeid door de dynamiek van ritme en herhaling die je telkens terug ziet in bladeren en grassen in zijn schilderijen, in ladders en torens in zijn houtsculpturen, in de eindeloze tekentjes van zijn vrije kalligrafie, of in de meer abstracte, ritmische aquarellen. Ook komen herhalende, lange verticale lijnen vaak terug in zijn composities. "Vericale Verbindingen noemt hij dat, dwars door alles heen.
Mark is geraakt door de vluchtlingen problematiek en maakte een serie monumenten voor verdronken vluchtelingen van drijfhout wat hij verzamelt op de Griekse eilanden.
Van Praagh is veelzijdig en beheerst veel technieken: olieverf, aquarel, grafische technieken en werkt ook ruimtelijk met drijf- en strandhout. Naast zijn vrije werk maakt Mark ook portretten in opdracht.

Mark_van_Praagh_Bouzu_Licht_op_het_pad_olieverf2018.JPG